''Scaderea de 3,1% a traficului aerian de pasageri din aprilie reprezinta clar o imbunatatire a cererii, in conditiile in care in martie declinul a fost de 11,1%, insa aceasta remediere ar trebuie privita cu atentie. Cu ocazia sarbatorilor pascale au fost consemnate cresteri de pana la 2%. Previziunile pentru luna mai indica o noua estimare a procentului de scadere, la doua cifre, cel putin pentru companiile aeriene din Europa'', se arata intr-un comunicat al IATA.

In aprilie, companiile aeriene europene au inregistrat o diminuare de 2,7% a numarului de pasageri, fata de luna anterioara, in timp ce companiile din Asia si Pacific au cunoscut o rata de scadere a traficului, de respectiv 8,6%. Companiile aeriene din America de Nord si Africa au raportat in aprilie o diminuare a traficului de pasageri de 4,2%, respectiv 7%. In cazul liniilor aeriene din Orientul Mijlociu, traficul a crescut cu 11,2%.
Factorul mediu de ocupare a fost in aprilie 74,4%, anunta NewsIn.

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) include 230 de companii aeriene, care asigura 93% din traficul international aerian.