Hotelul bucurestean de patru stele Novotel Bucharest Center, membru al grupului Accor, a inregistrat in primele patru luni ale anului venituri in scadere cu 25% fata de perioada similara a anului 2008, conform declaratiilor lui Philippe Drivon, managerul general al hotelului.
“Gradul de ocupare al hotelului a scazut cu 10%-15%, pana la mai putin de 50%, in primele patru luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, a mai declarat Drivon.

Hotelul din centrul Capitalei are in prezent 117 angajati, in anul in curs angajarile fiind inghetate.

Lantul francez de hoteluri Accor va inaugura in urmatoarele 18-24 luni doua noi hoteluri in Timisoara, sub brandurile Novotel si Etap, pentru ca apoi sa deschida noi unitati in Cluj si Bucuresti. “Pe termen mediu vom deschide circa 10-12 hoteluri pe piata locala pentru a avea o acoperire nationala. Majoritatea acestor hoteluri vor fi de 2-3 stele si vor avea tarife de pana la 50 euro pe noapte”, a spus seful Novotel care a adaugat ca prin deschiderea acestor noi locatii Acoor targeteaza clientii romani care au un buget mai redus.

Novotel in parteneriat cu Air France-KLM, a inaugurat primul terminal de check-in online, al companiei aeriene, care va fi disponibil doar pentru oaspetii hotelului. Investitia s-a ridicat la aproximativ 2.500 euro si exista intentia de a amplasa astfel de terminale si in alte hoteluri apartinand lantului Accor.

Novotel Bucarest City Centre este primul hotel din lume ce beneficiaza de terminalul Air France KLM.

Cardul de imbarcare electronic a fost introdus in Romania in 2004 si face parte din gama complexa de servicii electronice pe care cele doua companii aeriene le propun pasagerilor lor: rezervarea online, biletul electronic, informarea prin e-newsletter, inscrierea in programul de fidelitate si administrarea acestuia.

In prezent, Novotel detine aproape 400 hoteluri si resorturi in mai multe orase din lume, din 60 de tari.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri