Castelul Bran va fi redeschis oficial luni, de 1 iunie, dupa preluarea acestuia in administrarea familiei Principesei Ileana a Romaniei, potrivit Companiei de Administrare a Domeniului Bran.

Cu ocazia redeschiderii castelului, programul de vizita va fi intre orele 9.00-12.00, iar parcul castelului - pana la ora 18.00.

De 1 iunie, copiii sunt invitati, in intervalul orar 9.30-15.30, la Scoala Medievala, unde vor putea participa la atelierele de pictura heraldica si iconografie, manuirea spadei, tir cu arcul, tehnica incondeierii oualelor si roata olarului.

Deschiderea oficiala este programata pentru ora 13.00, moment ce va fi marcat de lansarea vinurilor Chateau Bran: Chateau Bran-Merlot 2007, editie limitata la 10.410 sticle, si Chateau Bran-Cabernet Sauvignon 2007, editie de colectie, 1.377 de sticle cu semnatura originala a ASI Dominic Habsburg.

La ora 15:00, in Castel va avea loc un concert de muzica veche romaneasca, sustinut de formatia "Anton Pann".

Castelul Bran a trecut oficial in proprietatea lui Dominic de Habsburg incepand de luni, 18 mai, cand avocatii Casei de Habsburg si conducerea muzeului au semnat procesele-verbale de predare-primire a castelului, arata NewsIn.

"Incheierea procesului-verbal de predare-primire a fost doar un lucru tehnic, care a decurs din intelegerea incheiata in urma cu trei ani, intelegere care lasa castelul in administrarea Ministerului Culturii pentru trei ani. Cei trei ani au trecut si castelul a trecut in administrarea directa a lui Dominic de Habsburg“, a declarat, la 18 mai, Narcis Dorin, directorul Complexului Muzeal Bran.

In ultimele luni, Ministerul Culturii a retras din Castelul Bran toate obiectele de patrimoniu, depozitandu-le in vechea Vama Medievala, unde, in curand, va fi deschis un nou muzeu, iar familia lui Dominic de Habsburg a adus in incaperile Castelului Bran noi colectii, care vor putea fi vazute de turisti incepand cu data de 1 iunie.

Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania. Fortificatia atrage turisti straini mai ales datorita faptului ca este asociat cu Dracula - faima ce i se trage de la romanul omonim al lui Bram Stoker.

Castelul Bran a fost donat de municipalitatea Brasov in 1920 reginei Maria, care l-a lasat prin testament fiicei sale mai mici, principesa Ileana. Aceasta l-a detinut pana in 1948, cand castelul a fost nationalizat de regimul comunist.

In mai 2006, castelul Bran i-a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg-Lothringen. Dominic de Habsburg este fiul arhiducelui Anton de Habsburg si al principesei Ileana a Romaniei - fiica regelui Ferdinand si a reginei Maria.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Proiect de pionierat pentru promovarea Tarii Fagarasului