THR Marea Neagra va incepe in toamna lucrarile de renovare si modernizare a hotelului Narcis din statiunea Saturn, investitie estimata la circa sase milioane de euro, pentru a-i schimba clasificarea de la doua la trei stele, potrivit directorului general al companiei hoteliere, Linica Stan.

"In toamna acestui an va intra in renovare hotelul Narcis din Saturn, pentru a-i schimba clasificarea de la doua la trei stele, investitia necesara fiind de aproximativ sase milioane de euro", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al companiei hoteliere THR Marea Neagra, Linica Stan.

Aceasta a precizat ca, in functie de finantare, ar putea incepe lucrarile de modernizare si la alte doua unitati hoteliere de pe Litoral.

"Pentru acest an avem planificate finalizarea investitiilor la complexul hotelier Bran-Brad-Bega din Eforie Nord si inceperea lucrarilor, in trimestrul patru, la hotelul Narcis din Saturn. Banii pentru investitii vor veni din profitul inregistrat anul trecut si din creditele accesate in acest an", a precizat oficialul companiei.

Compexul hotelier Bran-Brad-Bega din Eforie Nord va fi redeschis la mijlocul lunii iunie, dupa investitii de circa 5-6 milioane de euro in reparatii si modernizare. Cele trei unitati au fost reclasificate de la 2 la 4 stele.

Compania hoteliera THR Marea Neagra estimeaza pentru acest an un profit de circa 5,7 milioane lei, in conditiile scaderii veniturilor cu circa 20%.

"Noi vedem o scadere a veniturilor cu circa 20%, dar avand in vedere ca intra in vigoare si tichetele de vacanta iar traficul pe extern s-a redus speram la o usoara crestere a turismului intern", a precizat Linica Stan.

THR Marea Neagra a anuntat, la finalul anului trecut, ca va vinde sapte hoteluri si cateva restaurante de pe Litoral, in valoare de peste 13 milioane euro.

"Am vandut cateva active, insa prea putin. 2009 nu e an bun sa vinzi si nici sa cumperi", a precizat directorul general al companiei.

THR Marea Neagra a fost infiintata in urma fuziunii dintre Eforie SA, Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si