Peste 160 de hotelieri au depus cereri pentru inchirierea a circa 45% din plajele de pe litoral, potrivit lui Catalin Anton, purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL).
El a precizat ca tariful la care va fi inchiriat catre hotelieri metrul patrat de plaja va fi stabilit prin ordin comun al ministerelor Turismului si Mediului si va fi diferit in functie de zona.

Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia a spus ca doar hotelierii din aceasta statiune au depus circa 50 de cereri de inchiriere a plajelor. "Hotelierii din Mamaia au depus peste 50 de cereri prin care cer sa inchirieze sectoare de plaja", a afirmat Bucovala.

Litoralul romanesc dispune de peste 1,6 milioane de metri patrati de plaja turistica, din care doar 44,4% este libera pentru a fi inchiriata hotelierilor, potrivit datelor DADL.

Restul sectoarelor de plaja sunt deja inchiriate catre operatorii care au avut in administrare plajele anul trecut. Aceeasi situatie se intalneste si in cazul sectoarelor de plaja cu deschidere la mare.

Dintr-o suprafata de circa 36.000 de metri patrati, doar 18.210 metri patrati pot fi inchiriati hotelierilor, respectiv 50%, scrie NewsIn.

Astfel, la Mamaia, cu toate ca plaja turistica se intinde pe circa 41,8 hectare, doar 20,1 hectare pot fi inchiriate hotelierilor, restul sectoarelor fiind operate de Vega Turism, Pela Majestic si Romned Port Operator, cel mai important operator de plaja de pe litoralul romanesc

Tot la Mamaia, din cele 6,5 hectare de plaja cu deschidere la mare, proprietarii de structuri de cazare din statiune pot inchiria de la DADL doar 41,9%, respectiv circa 2,7 de hectare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri