Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va investi peste 2,5 milioane de euro in terminalul de sosiri interne al aeroportului international "Traian Vuia" din Timisoara

Proiectul se va desfasura pe noua luni de la semnarea contractului si presupune lucrari de constructii de cladiri aeroportuare (aerogara). Valoarea contractului este estimata, in urma proiectului tehnic realizat de Iptana, la peste 2,5 milioane de euro, respectiv 10,6 milioane de lei, potrivit NewsIn.

Finantarea proiectului va fi asigurata de la bugetul de stat, criteriul de atribuire a contractului fiind pretul cel mai mic.
Firmele interesate sa participe la proiect trebuie sa fi avut pana in prezent un contract in valoare de cel putin 2,3 milioane de euro.
Cifra de afaceri realizata de Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara in primele patru luni ale anului este cu 13 la suta mai mare decat cea inregistrata in 2008, veniturile totale inregistrand o crestere de 23%.

Primele patru luni ale anului au insemnat pentru aeroportul din Timisoara o crestere in ceea ce priveste numarul de zboruri, concomitent insa cu o stagnare a numarului de pasageri. Astfel, de la inceputul acestui an, pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timisoara a fost inregistrat un numar de aproximativ 7.500 de aterizari si decolari, fata de 7.425 de curse operate in acelasi interval in 2008.

De asemenea, daca in primele patru luni ale anului trecut au trecut peste 252.000 de pasageri, in primele patru luni ale acestui an, numarul de pasageri care au beneficiat de serviciile aeroportului din Timisoara a fost de 251.000.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Aeroportul Timisoara cumpara echipament pentru controlul de securitate