Operatorul aerian Qatar Airways a comandat, in cadrul Salonului Aerian de la Paris, 24 de aeronave Airbus in valoare de 1,9 miliarde dolari, livrarile urmand sa fie finalizate pana in 2012.

Confrom lui Akbar al-Baker, directorul general al Qatar Airways, comanda include 20 de avioane A320 cu un singur culoar si patru modele A321.

Livrarile aeronavelor vor incepe de la sfarsitul anului 2009 si se vor incheia in 2012, a adaugat Al Baker, citat de Le Figaro.

In cadrul aceluiasi targ, Rolls-Royce a primit o comanda de 1,5 miliarde dolari din partea operatorului aerian din Bahrain, Gulf Air, care consta in furnizarea de motoare Trent 700EP incepand din 2012.

Compania canadiana Bombardier a primit o comanda de 1,75 miliarde dolari pentru aeronava sa CRJ1000 NextGen din partea operatorului regional spaniol Air Nostrum.

Peste 2000 de firme din 48 de tari si-au adus produsele la targul aviatic de la Paris. Acesta este cel mai mare targ aeronautic din lume, care, timp de sapte zile, va transforma aeroportul parizian Le Bourget in centrul de interes al industriei de profil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si