Incepand cu 15 iulie, operatorul low cost Blue Air inaugureaza primele zboruri de pe Aeroportul International „Stefan cel Mare” din Suceava. Zborurile vor avea ca si destinatii externe orasele Viena si Venetia, la care se adauga si destinatia interna Cluj-Napoca.


„Odata cu introducerea acestor zboruri facem un pas extrem de important in ceea ce priveste dezvoltarea companiei Blue Air in zona de nord a Moldovei, respectiv Bucovina. Dupa investitiile masive pe care urmeaza sa le facem la Bacau, ne extindem activitatea asupra unui alt nod aerian important din aceasta zona, si anume Suceava”, a declarat Adrian Ionascu, director general Blue Air.

Prin introducerea acestor noi rute, compania Blue Air isi consolideaza pozitia atat pe piata nationala, cat si pe cea internationala.

Pretul unui bilet pentru cursele internationale incepe de la 55 euro, taxe incluse, iar pentru cursa interna pretul incepe de la 16 euro, taxe incluse.

Prin adaugarea acestor 3 noi curse, Blue Air ajunge la 17 destinatii noi adaugate anul acesta in orarul de vara.

La inceputul acestui an, Blue Air a anuntat concesionarea aeroportului international “George Enescu” din Bacau in care va investi 45 milioane euro, ce urmeaza a fi recuperate in circa 25 de ani. Contractul va intra in vigoare incepand din 19 liulie 2009 si se va intinde pe o perioada de 34 de ani.

Pe parcursul anului 2008, peste 1,1 milioane pasageri au zburat cu Blue Air. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand peste 900.000 de calatori au ales sa zboare cu operatorul de transport aerian romanesc, Blue Air inregistreaza o crestere de peste 23%.

Pentru acest an, Blue Air anticipeaza un total de 1,7 milioane calatori. In ceea ce priveste indicatorii economici, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 124 milioane euro in 2008 si estimeaza 170 de milioane pentru 2009.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri