"Presedintele ANAT, Corina Martin, a sugerat (in cadrul intalnirii cu presedintele Organizatiei de Turism a Greciei, Ioannis Kofinis) stimularea operatorilor romani de chartere prin suportarea, de catre guvernul elen, a unei cote pentru asigurarea sustenabilitatii curselor charter. De asemenea, ANAT a propus cofinantarea, de catre Organizatia de Turism a Greciei, a materialelor promotionale realizate de touroperatorii romani care vand destinatia Grecia", se arata in comunicatul ANAT.

In 2008, 250.000 de turisti romani si-au petrecut vacanta in Grecia. Dintre acestia, cei mai multi au ales Grecia continentala (Halkidiki, Paralia Katerini etc.), respectiv insulele Creta, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Santorini.

Potrivit unui studiu realizat de compania Travel Advisor Media, in Spania si Grecia ar putea ajunge in acest cu pana la 12% mai putini romani comparativ cu 2008.

In 2009, bugetul pentru promovare externa a Greciei este de 60 de milioane de euro, iar pentru programele sociale de turism intern sunt alocate 20 milioane de euro. Pe langa aceasta, pentru promovarea turismului intern in anul 2009 a fost alocata suma de 14 milioane de euro.