Lantul hotelier romanesc Continental Hotels, in asociere cu Consiliul Judetean Arad, va construi in municipiul Arad un complex hotelier cu peste 250 de camere.
Actionarii Continental Hotels au aprobat deja construirea complexului hotelier in municipiul Arad in asociere cu Consiliul Judetean Arad, pe un teren al Consiliului si cu un capital de lucru de 1,5 milioane euro, subscris de companie, informeaza NewsIn.

Totodata, actionarii Continental Hotels au mai aprobat constituirea unei societati comerciale, care functioneaza sub denumirea "Continental Vest“ SA, cu sediul in Arad, si care va avea ca obiectiv realizarea complexului hotelier, pe un teren subscris de Consiliul Judetean Arad, ca aport in natura la capitalul social al noii societati.

Complexul hotelier din Arad va fi ridicat pe strada Iuliu Maniu, in apropierea Bazinului de inot "Delfinul“ si a Salii Sporturilor.

Conform proiectului, viitorul complex hotelier va cuprinde un hotel de 2 stele cu 112 camere si o cafenea-patiserie, iar al doilea hotel va fi de 3 stele si va avea 144 camere, bar de zi, restaurant si sali de conferinte.

De asemenea, complexul va dispune de o sala polivalenta. Corpul de cazare va fi in forma de „L“ si are regim de inaltime 2S+P+M+8E. Ambele hoteluri, care vor purta numele "Hello“ si "Ibis“, dispun de locuri de parcare pe cele doua niveluri de subsol, care mai adapostesc si spatii tehnice. La finalizarea lucrarilor, complexul va dispune de 448 locuri de cazare, iar sala polivalenta va putea fi utilizata de 700 de persoane.

Terenul pe care urmeaza sa se construiasca complexul hotelier este ocupat in prezent de platforme de parcare si teren viran cu vegetatie. Terenul este compus din doua parcele, in suprafata de 4.924 metri patrati, si este proprietate privata.

"Continental Vest Arad SA isi propune realizarea unui complex hotelier, compus dintr-un hotel de 3 stele si unul de 2 stele, asigurand astfel servicii pentru un spectru foarte larg de clienti. Conceptul promovat de «cuplare» a doua hoteluri cu grad de confort diferit intr-un ansamblu unitar are ca scop nu creearea unei concurente intre ele ci adresarea unei categorii cat mai largi de clienti, care sa poata beneficia facil de un numar sporit de servicii. Ansamblul hotelier se dezvolta pe doua nivele de subsol, parter, mezanin si opt nivele de cazare“, se mentioneaza in memoriul tehnic atasat Planului Urbanistic de Detaliu al Complexului hotelier Arad.

Proiectul de hotarare privind aprobarea Planul Urbanistic de Detaliu al Complexului hotelier Arad a fost afisat, luni, la transparenta la Primaria Arad. Pana la data de 10 iulie, cei interesati pot depune in scris, la registratura Primariei municipiului Arad, recomandari, sugestii si opinii cu privire la aceste documente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri