Sectorul international de transport aerian a inregistrat in primul trimestru pierderi de peste 3 miliarde dolari, a anuntat Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), care anticipeaza ca nivelul pierderilor va ajunge la 9 miliarde dolari in acest an.
"Pierderile nete totale din primele trei luni ale anului sunt de peste 3 miliarde dolari, ceea ce reprezinta o deteriorare semnificativa fata de anul anterior", a explicat IATA intr-un raport ce a inclus rezultatele a peste 60 companii aeriene din intreaga lume.

Rezultatul este "in conformitate cu previziunile pentru 2009, ce indica o pierdere neta de 9 miliarde dolari", a adaugat acesta.

Organizatia cu sediul la Geneva, ce reprezinta 230 companii de aviatie din intreaga lume, echivalent cu 93% din traficul aerian international excluzand companiile low cost, si-a coborat drastic dupa luna iunie previziunile anuale.

In martie, IATA prevedea pierderi de 4,7 miliarde dolari in 2009.

Traficul de pasageri este afectat de criza economica ce s-a dovedit a fi mai grava decat se anticipa. Nivelul acestuia a scazut cu peste 10% in lunile trecute, exceptand luna aprilie. Transportul de marfa a fost, de asemenea, lovit de criza, inregistrand o scadere de 17,4% in mai.

"Aceasta criza este cea mai grava pe care am intalnit-o", a recunoscut saptamana trecuta directorul general IATA, Giovanni Bisignani, conform NewsIn.

"Am depasit, probabil, punctul critic, insa procesul de revenire va fi lung", a adaugat acesta, considerand ca reducerea capacitatii avioanelor nu este inca adaptata la cerere.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si