Doar 50% din locurile de cazare de pe litoral sunt ocupate

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, a declarat ca au fost inregistrati pe litoral 66.000 de turisti, ceea ce reprezinta un grad de ocupare de 50% a locurilor de cazare din statiuni.
“Capacitatea de cazare a litoralului este de circa 130.000 de locuri”, a precizat aceasta.

Cel mai bine la gradul de ocupare sta Mamaia. “Gradul de ocupare al hotelurilor din Mamaia este de 90%. Fiecare hotel are circa 10% din camere necontractate, pentru urgente”, a precizat Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, citat de NewsIn.

Bucovala a mai spus ca preturile sunt la acelasi nivel cu cele de anul trecut. Tarifele sunt stabilite pe perioade, inca de la Bursa de turism din 2008. “Nu am avut nici o crestere de preturi. Unii hotelieri chiar au redus cu 10% tariful de contract si cu 5-10% tariful de receptie”, a adaugat acesta.

Gradul de ocupare a hotelurilor de pe litoral a scazut in luna iunie cu aproximativ 30-35% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit reprezentantilor ANAT.

El a spus ca reducerile de tarife nu vin pe fondul lipsei de clienti, ci sunt o incercare de a aduce cat mai multi romani la mare, in aceasta perioada de criza. El a spus ca o noapte de cazare la un hotel de trei stele din statiunea Mamaia costa 200 de lei. In pret este inclus micul dejun pentru doua persoane, dar si pretul pentru doua sezlonguri.

In sudul litoralului insa, gradul de ocupare este mult mai mic. Potrivit reprezentantilor municipiului Mangalia, acesta nu depaseste 40-50% in timpul saptamanii, si creste putiun numai in weekend.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Turismul aproape de dezastru, dacă deschiderile unităților întârzie
Setari Cookie-uri