Marii operatori de turism vor boicota Tirgul International de Turism de luna viitoare. Aceasta pentru ca spatiul central a fost acaparat de Autoritatea pentru Turism. Cei care sperau sa-si asigure de acum vacanta de iarna vor trebui sa mai astepte.
Conflictul dintre Autoritatea Nationala pentru Turism si agentiile de turism ar putea face ca Tirgul International de Turism sa fie un esec total. Marile agentii nu vor avea standuri la Tirgul International de Turism care se va desfasura in luna octombrie la Romexpo. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a anuntat ca va lipsi de la aceasta manifestare. Este foarte probabil ca aici sa fie prezente doar agentiile care au platit deja chiria pentru standurile respective. Conform operatorilor, situatia isi are cauza in intentia fostului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, Marius Crivtonencu, de a realiza o megaexpunere a Romaniei, pe regiuni, motiv pentru care a exilat agentiile de turism din spatiul central si le-a trimis pe inelele laterale ale spatiului expozitional. In mod total surprinzator, oficialii Romexpo sustin ca nu stiu nimic despre intentia operatorilor.

Bataie pe metru patrat

Diferendele asupra acestei probleme au fost facute publice de mai mult timp. Totul a pornit in momentul in care Autoritatea Nationala pentru Turism si-a facut publica intentia de a organiza in partea centrala a spatiului o prezentare a Romaniei pe regiuni. Nu aceasta este problema, ci faptul ca ANT urma sa ocupe peste 200 de metri patrati, iar suprafata era dorita si de operatorii de turism. Acestia considera ca ar trebui sa beneficieze de expunere buna si pentru ca ofertele lor sint cele care atrag vizitatori la acest tirg, si pentru ca sint coorganizatori si cheltuiesc sume importante pentru aceasta participare. Rezultatul final consta in faptul ca este foarte probabil ca Tirgul de Turism sa se desfasoare fara prea multe agentii de turism.

Boicot in masa

Problema a fost dezbatuta si in lunile anterioare, insa fara succes. Operatorii de turism au decis sa adopte o pozitie radicala. ANAT nu va participa cu stand propriu pentru ca principalii operatori si-au declinat participarea, spune Mircea Draghici, secretarul general al ANAT. Decizia este definitiva, spune Mircea Draghici. La aceasta decizie contribuie si faptul ca participarea la acest tirg atrage cheltuieli consistente. O firma serioasa cheltuieste 300-350 de milioane de lei vechi la o astfel de participare, pentru chirie, amenajarea standului si materiale promotionale, spune Adriana Goicea, presedintele comisiei de outgoing a ANAT. Astfel, numeroase agentii au decis sa se retraga, deoarece, nefiind in zona centrala nu vor reusi sa vinda pachete turistice. Atitudinea organizatorilor este de o inocenta dezarmanta: Pina la aceasta data nu am primit o comunicare oficiala de la ANAT cu privire la neparticiparea asociatiei la ITF, se arata in raspunsul primit de la organizatorii tirgului. Daca situatia va ramine neschimbata, vizitatorii tirgului care vor sa-si plateasca o vacanta in strainatate pentru perioada de iarna nu vor avea posibilitatea sa o faca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri