Un scenariu pentru Austrian Airlines daca negocierile cu Lufthansa vor esua

Austrian Airlines (AUA) ar avea nevoie de capital nou de peste un miliard euro, daca preluarea din partea companiei rivale Lufthansa va esua, a declarat presedintele companiei aeriene austriece.
Cifra depaseste pachetul de 500 milioane euro promis de guvernul austriac, daca afacerea va fi incheiata, a spus presedintele Austrian Airlines, Peter Michaelis

AUA a inregistrat pierderi de 429 milioane euro in 2008 si are datorii de circa un miliard euro. A reusit sa supravietuiasca datorita unui pachet de sprijin de 200 milioane euro primit de la stat, potrivit NewsIn.

La mijlocul lunii mai, Lufthansa a anuntat ca a obtinut mai mult de 85% din actiunile companiei Austrian Airlines la finalul ofertei sale publice de preluare, asteptand, astfel, unda verde a Comisiei Europene, pentru a termina preluarea companiei.

Victime ale crizei economice mondiale, companiile aeriene europene inregistreaza in prezent pierderi mari, iar aceasta situatie dificila risca sa se prelungeasca odata cu revenirea pretului petrolului si cu extinderea gripei porcine.

Dintre gigantii europeni ai transportului aerian, doar Lufthansa a reusit sa limiteze pagubele si prevede ca va inregistra profit pentru intregul an, in ciuda unei pierderi operationale de 44 milioane euro in primul trimestru. Totusi, luna aprilie nu a adus vesti bune pentru transportatorul aerian german, cu o scadere de 6,1% a numarului de pasageri.

Comisia Europeana (CE) a anuntat luni ca Lufthansa nu a aratat ca ar vrea sa revizuiasca masurile de corectare propuse pentru a se conforma legilor antitrust pentru preluarea companiei Austrian Airlines.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri