Organizatiile patronale din turism si ministerul condus de Elena Udrea au cazut de acord asupra infiintarii Organizatiei Romane a Turismului, cu scopul de a promova Romania ca destinatie turistica, a declarat presedintelui ANAT, Corina Martin.

"Si presedintele Traian Basescu, prezent la sedinta Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), si ministrul de resort, Elena Udrea, au fost de acord cu infiintarea unei Organizatii Romane a Turismului, un parteneriat public-privat, care sa aiba ca atributie promovarea turismului romanesc. Cred ca vom reusi astfel sa scoatem din mana ministerului aceasta atributie de promovare a Romaniei", a declarat presedintele
Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, potrivit NewsIn.

Aceasta a precizat ca urmatoarea sedinta a CCT va avea loc pe 20 august, cand se asteapta si definitivarea Legii Turismului. "Noi ca asociatii patronale am avut timp pana saptamana trecuta sa venim cu propuneri cu privire la reglementarile Legii Turismului. Avem, de asemenea, timp o saptamana sa rezolvam toate detaliile, pentru ca proiectul de act normativ sa fie definitivat in sedinta din 20 august", a precizat Martin.

Oficialul de la ANAT a adaugat ca in sedinta CCT la care a participat si presedintele Traian Basescu s-a discutat si despre posibilitatea ca viitoarea lege a turismului sa inglobeze toate actele normative care reglementeaza activitatea turistica.

Seful statului a participat luni la sedinta Consiliului Consultativ al Turismului care a avut loc la Neptun si unde s-au discutat propunerile membrilor acestui for referitoare la prevederile Legii Turismului. Proiectul de act normativ ar urma sa fie depus in Parlament in toamna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si