Compania aeriana a suferit pierderi de 213 milioane dolari, sau 1,72 dolari/actiune, peste estimarile analistilor, de 1,37 dolari/actiune. Excluzand costuri speciale de 44 milioane dolari, compania a inregistrat pierderi de 169 milioane dolari, anunta NewsIn.

Continental Airlines a anuntat ca va mari din 19 august taxele pentru bagaje cu cinci dolari, pentru cei care nu platesc online in avans. De asemenea, taxa pentru rezervarile prin telefon va creste tot cu cinci dolari, masura fiind imediata. Prin aceste masuri, compania estimeaza ca va strange circa 100 milioane dolari in 2010.

Traficul de pasageri este afectat de criza economica ce s-a dovedit a fi mai grava decat se anticipa. Nivelul acestuia a scazut cu peste 10% in lunile trecute, exceptand luna aprilie. Transportul de marfa a fost, de asemenea, lovit de criza, inregistrand o scadere de 17,4% in mai.

Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) a anuntat in iunie ca sectorul international de transport aerian a inregistrat in primul trimestru pierderi de peste 3 miliarde dolari, iar nivelul pierderilor va ajunge la 9 miliarde dolari in acest an.