"Am obtinut autorizatiile de la Primaria Sectorului 1 si din partea aeroportului Baneasa pentru demararea lucrarilor. Nu putem sa ne apucam de constructia noului terminal Plecari pe Aeroportul International Aurel Vlaicu pana nu obtinem si acordul de demolare din partea reprezentantilor aeroportului", a spus Ionascu.

Fostul director general al Blue Air Gheorghe Racaru declara in februarie ca lucrarile la terminalul Plecari al Aeroportului Baneasa au fost preconizate sa fie demarate, cel tarziu, in luna aprilie, dupa obtinerea autorizatiilor de constructie.

Noul terminal de Plecari al Aeroportului Baneasa, care va fi construit de Blue Air printr-o investitie de aproximativ 10 milioane de euro, ar putea fi finalizat in opt luni de la obtinerea aprobarilor de constructie. Potrivit reprezentantilor companiei, constructorul care va efectua lucrarile la terminalul plecari ar putea fi firma Romstrade.

Reprezentantii Aeroportului Baneasa au subliniat ca, dupa construirea noului terminal, aeroportul va avea o capacitate de peste doua milioane de pasageri si, implicit, va creste profitul si, nu in ultimul rand, se vor imbunatatii conditiile oferite pasagerilor.

"Daca in 2007 aproximativ patru milioane de calatori au tranzitat Aeroportul Baneasa, peste cativa ani numarul va creste la peste opt milioane de pasageri", estimau oficialii aeroportului.

Potrivit reprezentantilor companiei, Blue Air va investi, in urmatorii ani, circa 55 milioane de euro in terminalul Plecari si pista de pe aeroporturile Baneasa si Bacau.