Air France, una dintre cele mai mari companii aeriene de linie din Europa, a transportat 6,9 milioane pasageri in luna iulie, in scadere cu 4,5% fata de perioada similara a anului precedent.

Gradul de ocupare a inregistrat o usoara crestere fata de iulie 2008, de 0,7%, ajungand pana la 85,1%. Avansul gradului de incarcare vine pe fondul unei reduceri de 4,1% a capacitatii de zbor.

Reteaua europeana a inregistrat o scadere de 4,8% a traficului si o crestere a gradului de ocupare de 1 punct procentual, pana la 76,7%.

Air France-KLM a inregistrat in primul trimestru fiscal (aprilie-iunie 2009) un declin al vanzarilor de 20,5%, in contextul in care deteriorarea conditiilor economice a redus cererea de transporturi de calatori si de cargo. In acesta perioada veniturile au fost de 5,19 miliarde euro.

Conform estimarilor IATA (Asociatia Internationala pentru Transport Aerian), pierderile companiilor aeriene din toata lumea s-ar putea ridica in 2009 la 9 miliarde dolari, aproape dublu fata de estimarile anterioare.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Stoica, Eturia: Romanii, reticenti in a descoperi destinatii deosebite