In 2008, traficul inregistrase o crestere de 38% fata de 2007. De asemenea, veniturile aeroportului au crescut in primul semestru cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, arata NewsIn.

Cristian Molodovanu, reprezentantul Consiliului Judetean Constanta in Consiliul de Administrare al Aeroportului, a declarat ca rutele Ryanair de Italia sunt pline pana pe 15 septembrie, iar cursa Tarom de Cluj a inceput sa mearga foarte bine.

Gradul de ocupare al cursei de Bucuresti este de circa 50%. In ceea ce priveste cursa regulata cu Bruxelles, operata de Blue Air, aceasta este ocupata in majoritate de turisti belgieni care viziteaza litoralul romanesc.

Moldovanu a precizat ca este posibil ca incepand din acest an sa se introdusa o cursa pe relatia Istanbul. Potrivit acestuia, companiile aeriene sunt destul de reticiente cand vine vorba de introducerea unor noi linii, din cauza crizei financiare care a afectat si domeniul aviatiei.

Reprezentantii aeroportului se arata insa increzatori ca incepand de anul viitor va fi introdusa o cursa regulata si pe relatia Spania.