Presedintele Comisiei de ancheta in cazul Udrea, Ludovic Orban, a anuntat ca joi vor fi audiati angajatii Ministerului Turismului implicati in procedurile de achizitie ale institutiei si a conchis ca elementele prezentate la audierile de marti pun la indoiala legalitatea multor procese de achizitii.
Liberalul Ludovic Orban a precizat, la finalul lucrarilor Comisiei care ancheteaza modul de cheltuire a banilor publici la Ministerul Turismului, ca joi vor fi chemati la audieri directorul Directiei juridice, de achizitii publice si resurse umane din Minister, directorul directiei economice si cel administrativ si secretarul general al Ministerului, dupa cum arata NewsIn.

Potrivit lui Orban, Elena Udrea va fi invitata atunci cand Comisia va considera necesara prezenta acesteia, adaugand ca deputatii nu au inca "o privire de ansamblu asupra procedurilor derulate de Minister".

In sedinta de miercuri, membrii forului vor analiza documentele prezentate de catre Minister pana in momentul de fata, a anuntat presedintele Ludovic Orban. In plus, Comisia va evalua si stabili expertii externi care vor sprijini activitatea Comisiei, in domeniile stabilite prin Hotararea de infiintare a Comisiei.

Tot miercuri, forul va aproba toate adresele oficiale pe care le vor transmite catre Minister, premier, dar si catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Unitatea Centrala de Verificarea a Achizitiilor Publice, a mai spus liberalul. Orban a sustinut ca, spre deosebire de comisiile Ridzi si Nemirschi, forul de ancheta in cazul Udrea are un obiect de investigatie mult mai larg, motiv pentru care activitatea forului ar putea dura mai mult decit in celelalte cazuri.

In urma audierilor de marti, Ludovic Orban a concluzionat ca informatiile primite de la reprezentantii mass-media reflecta o lipsa de transaprenta a Ministerului in privinta furnizarii informatiilor de interes public.

"A fost semnalata problema site-ului, este ciudat ca marea majortiate a contractelor care au starnit suspicini au fost postate pe site, nu dupa ce au fost semnate, ci dupa ce au aparut articole jurnalistice sau dupa ce s-a constituit Comisia de ancheta. Acest lucru reflecta deja o lipsa de transparenta in ce priveste furnizarea de informatii de interes public prin site" a spus liberalul.

Deputatul PNL a adaugat ca a sesizat o serie de aspecte care arunca semne de intrebare asupra legalitatii si corectitudinii desfasurarii unor proceduri de achiztie.

"A fost prezentata modificarea caietului de sarcini de doua ori pe parcursul unei proceduri de achizitie in cazul incheierii unui contract de publicitate internationala in valoare de 1,2 milioane euro. S-a constatat ca nu exista nici procedeuri de achizitie nici pe site, nici la solicitarea oficiala a jurnalistilor, pentru o serie de contracte, cum sunt cele trei incheiate in aprilie, pentru publicitate, sarbatorile pascale in Bucovina si Lumina la malul marii", a spus Orban.

Potrivit lui Orban, la audieri au fost prezentate o serie de elemente care pun la indoiala legalitatea desfasurarii procedurii de selectare a partenerului in cazul evenimentului "Lumina la malul marii", concertele organizate de Paste de 1 si 2 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri