Cine isi doreste o vila poate vedea in aceste zile la targul cu acelasi nume, ce se desfasoara pana pe 6 octombrie in World Trade Plaza, diverse modele. Fie ca intruchipeaza de-a dreptul luxul sau ofera minimum de confort, toate acestea au un numitor comun: pretul. Majoritatea "scorurilor" sar cu mult de 100.000 de euro, caci deh... obrazul subtire cu cheltuiala (mare) se tine. O singura casa sub acest pret am gasit ieri, la o prima vizita. Locuinta este pe structura de lemn si costa 59.500 de euro, dar in pret nu este inclus si terenul.

Cea mai ieftina casa, a carei macheta este expusa la Targul de Vile costa cu putin sub 60.000 de euro. Este situata in Corbeanca, intr-un nou ansamblu rezidential, are toate utilitatile - inclusiv canalizare si este predata la cheie. "Proprietarul vine doar cu familia si mobila", ne-a precizat, ieri, constructorul.


Constructie la comanda, cu 40% avans


Casa, caci vila n-o putem numi, este mai mult decat modesta si intruneste conditiile minime de confort ale unei familii cu doi copii. Pe o suprafata construita de 65 metri patrati, proprietarul dispune - la parter - de un living, baie de serviciu si bucatarie deschisa (n.r. - americana), iar la etaj, de doua dormitoare si o baie. "Unul mai mic, pentru copii, iar celalalt matrimonial. Baia este comuna pentru ambele camere situate la etaj", ne-a explicat constructorul. Toate casele sunt construite, potrivit reprezentantului firmei constructoare, la comanda. "In momentul semnarii contractului, beneficiarul ne va achita un avans constand in 40% din costul final, iar cealalta parte va trebui achitata in momentul predarii cheii", ne-a precizat acesta, explicand totodata ca, gratie tehnologiei folosite, proprietarul se poate muta in casa doar dupa trei luni de la semnarea contractului.


Tehnologie germana folosita in nordul Europei


Constructia dureaza atat de putin pentru ca locuinta are structura de lemn. Aceasta este adusa la locul constructiei gata facuta, aici fiind doar montata. "Folosim o tehnologie germana care se intalneste foarte des in nordul Europei", ne-a mai precizat constructorul, adaugand totodata ca pentru o asemenea constructie este necesara o suprafata de maximum 125 de metri patrati. In ceea ce priveste obiectele sanitare, centrala termica si celelalte finisaje, gen parchet si vopseluri, viitorul proprietar are posibilitatea de a opta pentru produsele diverselor firme si, totodata, de a cere constructorului anumite culori ori nuante.


O vila construita pe acelasi sistem - peste 300.000 de euro


Daca obiectivul nostru de a gasi la acest targ o casa ieftina s-a dovedit extrem de greu de atins, iata ca vile scumpe, dar si cu dotari pe masura, pot fi gasite pe toate "drumurile" expozitiei. Pentru exemplificare am ales o oferta asemanatoare, adica vila cu pricina este construita, la fel ca si prima, tot pe structura de lemn. Cea de-a doua are o suprafata construita de 300 de metri patrati si are, ca si prima, tot parter si etaj. La primul nivel, constructorul propune un living de 55 metri patrati, o bucatarie de alti 21 mp si o baie de serviciu. La etaj, vila are patru dormitoare si doua bai, iar in afara ei, constructia dispune si de un garaj care, potrivit investitorului imobiliar, "este destul de incapator, cat pentru doua masini".

Cu alte cuvinte, confortul este in acest de-al doilea caz mult mai bine definit, insa si pretul este pe masura. Proprietarul va achita in total 310.000 de euro, din care 40% in avans, o data cu semnarea contractului, iar cealalta parte, respectiv 60%, la predarea cheilor.

Cat despre posibilitatea achizitionarii in rate a unor astfel de case sau vile, constructorul spune ca nu are nimic impotriva, atata timp cat proprietarul ii achita pe loc toata suma. Altfel spus, veti putea contracta un credit pentru achizitionarea unei astfel de locuinte, insa sarcina de a-l obtine va apartine in exclusivitate. Exista insa la Targul de Vile alte zeci de oferte, care mai de care mai "luxoase", dar si la buzunar "grase".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri