Lufthansa Italia, companie aeriana lansata pe 2 februarie 2009 de germanii de la Lufthansa AG, a transportat in perioada februarie-iulie 300.000 de pasageri pe cele opt destinatii pe care le opereaza.
Un dintre rutele operate de transportatorul italian este Bucuresti-Milano, care se afla in topul curselor companiei. “Bucurestiul este una dintre primele trei destinatii atat din punct de vedere al pasagerilor transportati, cat si al gradului de ocupare”, au declarat, pentru Wall-Street, oficialii companiei aeriene.

Numarul pasagerilor transportati de Lufthansa AG a scazut cu 6,1% in prima jumatate a anului 2009, ca efect al crizei economice mondiale. In perioada ianuarie-iunie, Lufthansa a transportat un numar de 26,7 milioane de pasageri, fata de 28,4 milioane de pasageri cu un an inainte.

Ca urmare a acestei scaderi, compania germana a lansat programul “Climb 2011”, care prevede reducerea cu 1 miliard de euro a costurilor anuale, dar si reducerea cu 20% a personalului administrativ.

Lufthansa este o companie aeriana cu centre de operare pe aeroporturile din Frankfurt si Munchen si cu o baza la aeroportul din Dusseldorf.
Germanii mai controleaza si companiile Swiss, Air Dolomiti, Eurowings si operatorul low-cost Germanwings.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zboruri anulate spre Iran si Irak de teama atacurilor cu rachete