Astfel, potrivit unui comunicat remis de Ministerului Turismului (MT), cele doua proiecte pentru Promovarea potentialului turistic al orasului Rasnov si Promovarea potentialului turistic antropic si natural din zona muntilor Bucegi au o valoare de aproximativ un milion lei fiecare, din care 2% reprezinta contributia autoritatilor publice locale beneficiare, scrie NewsIn.

In cadrul primului proiect, vor fi promovate Cetatea Taranesca Rasnov, Biserica Veche Romaneasca, Muzeul Rasnov, Biserica Evanghelica, obiceiurile si traditiile locale, festivalurile si sarbatorile care au loc in zona. Cu ajutorul fondurilor europene accesate, administratia publica locala va prezenta potentialul turistic la expozitii si targuri, prin publicitate in presa, prin organizarea de evenimente culturale, prin crearea unui portal dedicat turismului local si editarea de materiale informative.

Totodata, proiectul Asociatiei Microregiunea Turistica "Muntii Bucegi", finantat tot din fonduri europene, are in vedere dezvoltarea turismului de pe Valea Prahovei si din zona Rasnov-Bran prin actiuni de promovare care includ realizarea unui portofoliu de fotografii, construirea unui portal web dedicat zonei turistice Bucegi, realizarea unor tiparituri de prezentare a zonei turistice, precum si realizarea si amplasarea unor panouri stradale.

Activitatile proiectelor se incadreaza in domeniul major de interventie 5.3 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare pentru cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, din cadrul axei prioritare 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului a
Programului Operational Regional 2007-2013, pentru care Ministerul Turismului indeplineste atributii de Organism Intermediar.

De asemenea, cele doua contracte sunt primele dintr-o serie de 19 care urmeaza sa fie semnate in perioada imediat urmatoare.