British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene de linie, a introdus o noua oferta speciala pentru Londra, Edinburgh, Manchester, Glasgow, Newcastle si Aberdeen, in cazul pasagerilor care pleaca din Bucuresti.
Astfel, tariful pentru un bilet dus la Londra este de 99 euro, cu toate taxele incluse. Spre comparatie, un bilet Bucuresti-Londra cu linia low-cost Wizz Air, cu plecare pe data de 14 septembrie, costa 125 de euro (taxa de rezervare nu este inclusa), iar cu linia locala cu tarife scazute Blue Air, 123 euro (plus taxe).

Un bilet dus-intors la Newcastle costa 280 euro cu noua oferta British Airways. O calatorie dus-intors inspre Edinburgh si Glasgow costa 281 euro. Un bilet dus-intors spre Aberdeen este de 283 de euro, in timp ce catre Manchester pretul acestuia este de 284 euro. Tarifele includ toate taxele iar pentru rezervarile online acestea includ si taxa de servicii de 10 euro.

Oferta este valabila pentru biletele cumparate pana pe 20 septembrie, pentru calatorii efectuate in perioada 14 septembrie 2009 - 31 martie 2010.

British Airways detine o cota de piata de peste 50% pe ruta Bucuresti-Londra pe care efectueaza 3 zboruri zilnice.

British Airways , cea de-a treia companie aeriana din Europa, a raportat primele pierderi anuale din 2002, din cauza scaderii traficului de pasageri, in contextul recesiunii economice globale.

Principalii competitori ai British Airways de pe piata romaneasca sunt Tarom, Lufthansa si Air France KLM.

Conform estimarilor facut de IATA (Asociatia Internationala pentru Transport Aerian) pierderile companiilor aeriene din toata lumea s-ar putea ridica in 2009 la 9 miliarde dolari, aproape dublu fata de estimarile anterioare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai sigure companii aeriene in 2020