Ministrul Turismului, Elena Udrea va participa pe 4 septembrie la inaugurarea lucrarilor de executie a miniportului turistic din Sfantu Gheorghe, proiect evaluat la 27 milioane lei, ce urmeaza a fi finalizat in doi ani potrivit unui comunicat emis de minister.
Proiectul de investitii apartine Consiliului Judetean Tulcea si este cofinantat de Ministerul Turismului, incadrandu-se in subprogramul national de turism "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre".

Obiectivul proiectului de investitii consta in amenajarea unui miniport turistic in localitatea Sf. Gheorghe, cu respectarea reglementarilor in vigoare privind Legea Protectiei Mediului si Regulamentul de Navigatie pe Dunare.

Conform Hotararii de Guvern nr. 426 din 8 aprilie 2009, privind aprobarea sustinerii financiare a autoritatilor administratiei publice locale, in completarea surselor proprii ale acestora, pentru finantarea proiectelor de investitii in turism pe anul 2009, de la bugetul de stat vor fi transferati Consiliului Judetean Tulcea, prin Ministerul Turismului, 11 milioane lei pentru proiectul "Miniport in localitatea Sfantu Gheorghe".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Udrea: Alina Bica nu mai calca in Romania