Linia aeriana Air France a lansat un plan de plecari voluntare pentru 1500 de angajati, pe fondul reducerii activitatii companiei cauzata de criza economica mondiala, se arata intr-un comunicat al companiei.
Avand in vedere contextul economic dificil, compania franceza a adoptat o strategie de reducere semnificativa a capacitatii de zbor, de circa 5%, care va duce la o imbunatatire a gradului de ocupare, se mai arata in comunicatul Air France.

Air France-KLM a raportat un declin de 6,4% al traficului de pasageri in luna iunie, in ciuda unei scaderi de 5% a capacitatii de zbor.

In prima jumatate a anului companiile europene de linie au transportat 156,1 milioane pasageri, in scadere cu 9% fata de primele sase lui ale anului precedent.

Tinand cont de numarul de pasageri transportati in primul semestru, topul primelor cinci companii aeriene din Europa este alcatuit din germanii de la Lufthansa (25,5 milioane pasageri), Air France (23,2 milioane pasageri), British Airways (15,5 milioane pasageri), Turskish Airlines (11,05 milioane pasageri) si Scandinavian Airlines (10,8 milioane pasageri).

Conform estimarilor IATA (Asociatia Internationala pentru Transport Aerian), pierderile companiilor aeriene din toata lumea s-ar putea ridica in 2009 la 9 miliarde dolari, aproape dublu fata de estimarile anterioare.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zboruri la pret redus pana la miezul noptii, de Black Friday