Compania aeriana low-cost Blue Air va opera incepand din 12 decembrie curse cu o frecventa saptamanala, in ziua de sambata, pe ruta Bucuresti-Salzburg si retur.
Tarifele pentru aceasta noua ruta incep de la la 47 euro (taxe incluse).

Fiecare pasager beneficiaza de transportul gratuit al unui singur echipament sportiv (ski-uri, bete, clapari). Pentru transportul cu avionul, acesta necesita ambalare in husa speciala.

Regiunile de ski din apropierea Salzburg-ului sunt numeroase: Eben, Filzmoos, Flachau, Goldegg, Kleinarl / Flachauwinkl, Radstadt, St. Johann / Alpendorf, Wagrain, Zauchensee. Telecabine, telescaune si teleschiuri sunt la dispozitia turistilor ce pot face ski pe partii cu toate gradele de dificultate, ce se intind pe distante de peste chiar 10 kilometri. Saniile trase de cai, vinul fiert din casele localnicilor si multele restaurante si baruri asigura seri de neuitat, alaturi de partiile nocturne, partiile de sanius si patinoarul de pe lacul din Goldegg.


Blue Air a transportat 540.000 de pasageri in primele sase luni ale anului, in crestere cu 27% fata de perioada similara a anului trecut.

In aceasta perioada, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 56 milioane euro (237,7 milioane lei) , in crestere cu peste 35% in lei fata de primele 6 luni din 2008, cand a raportat afaceri de 47,7 milioane euro (175,1 milioane lei).

Blue Air este o companie cu capital 100% privat romanesc, fiind autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 124,1 milioane euro in 2008 si estimeaza 170 de milioane euro pentru 2009.

Principalul concurent al Blue Air pe piata locala este compania ungara Wizz Air, care in primul semestru al anului a transportat, in relatia cu Romania, 720.000 de pasageri.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Blue Air lanseaza 8 noi rute de zbor din Romania