Tariful maxim pentru transportul in regim de taxi stabilit de Aeroportul International Henri Coanda Otopeni este de 3,5 lei pe kilometru si de 35 de lei pe ora la stationare, in conditiile in care in prezent un litru de motorina costa in jur de 3,7 lei.
Deschiderea ofertelor la licitatia pentru atribuirea autorizatiilor pentru desfasurarea activitatii urmand sa aiba loc la 12 octombrie, potrivit reprezentantilor companiei.

La licitatie pot participa toti transportatorii autorizati, detinatori ai autorizatiilor taxi valabile, eliberate de localitatea de autorizare in care este situat aeroportul, precum si din zonele limitrofe, se mai arata in anuntul companiei.

Perioada de depunere a dosarului de participare la licitatie este de la data de 5 octombrie pana la data de 9 octombrie inclusiv.

Deschiderea dosarelor de participare la licitatie se va face de catre comisia de evaluare la data de 12 octombrie, ora 10:00, la sediul AIHCB, Administratie Aeroport.

Autorizatiile vor avea o valabilitate maxima de 5 ani, insa trebuie vizate anual.

Potrivit reprezentantilor Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, accesul autoturismelor taxi in parcarile publice ale aeroportului se interzice incepand cu data de 10 septembrie, conform prevederilor art.1, al. 4 din Normele de aplicare a Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

De asemenea, este interzisa orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar de catre taximetristi sau interpusi, conform art. 3, al. 3 din acelasi act normativ.

Aeroportul va lua masuri pentru ca fiecare taxi care a obtinut permisul de acces auto sa aiba aplicat pe portierele laterale un autocolant de culoare neagra cu inscrisul "Aeroport" impreuna cu sigla aeroportului respectiv.

Taximetristii vor ocupa in ordine pozitiile de parcare marcate cu inscriptia "Taxi" si sunt obligati sa respecte regula "primul venit, primul plecat in cursa".

Taximetristii nu vor avea voie, printre altele, sa intre in terminalele de pasageri, pentru a aborda potentiali clienti, sa intre cu autovehiculele taxi in parcarile publice aflate in apropierea terminalelor de pasageri sau sa refuze cursa unui client, indiferent de motiv: cursa scurta, motive etnice, rasiale sau religioase.

In cazul in care taximetristii incalca regulile, administratia aeroportului are dreptul de a suspenda sau anula permisul de acces.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Metroul spre Otopeni, blocat: Nici constructorul nu a fost ales