Legea turismului aduce mai multe noutati, printre care se numara atribuirea unor competente suplimentare Ministerului Turismului. Elena Udrea a declarat, in mai multe randuri, ca ministerul ar trebuie sa aiba posibilitatea sa amendeze operatorii din domeniu. In plus, controalele realizate de diverse institutii ar trebui realizate la inceputul sezonului, nu pe tot parcursul acestuia, pentru ca in acest fel activitatea este practic blocata.

In opinia sa, implementarea legii turismului va aduce o revigorare a domeniului. “Incercam sa avem un turism atractiv, ce tine de urbanism, preturi, servicii, oferte de agrement, forta de munca calificata de care avem nevoie”, a precizat aceasta.

Ministrul a mai spus ca legea turismului este conceputa pe baza consultarilor cu agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniu, informeaza NewsIn.

In alta ordine de idei, Elena Udrea a declarat ca, in opinia sa, PSD nu va iesi de la guvernare. “Cred ca nu se va depune motiune de cenzura,
PNL a anuntat ca nu participa la sedinta de azi. Nu cred ca va fi depusa o motiune, pentru ca doar PNL si UDMR nu pot face lucrul acesta.
Probabil ca cei de la PNL se bazau pe sprijinul PSD. Nu cred ca il vor avea”, a precizat ministrul. Udrea a subliniat ca PSD este interesat sa ramana la guvernare pentru a beneficia de resurse umane si financiare din aceasta pozitie.

Udrea a mai spus ca PDL poate guverna si fara PSD si nu a exlus o eventuala rupere a coalitiei. “PDL poate guverna fara PSD, cu sustinere in Parlament din partea unor partide sau a unor parlamentari care doresc sa promoveze aceleasi proiecte pe care le avem noi in programul de guvernare. Deci nu este o problema, putem guverna si fara PSD”, a conchis aceasta.