Litoralul romanesc ii astepta pe turisti cu preturi mai mici in 2010

Organizatorii Bursei de turism "Litoral Mangalia", la care participa aproximativ 100 de reprezentanti ai patronatelor si agentiilor din turism, sustin ca preturile in sezonul estival 2010 vor scadea cu circa 10%.
“Am vazut ca unii hotelieri au scazut preturile cu 5, 8, 10, 12% pentru 2010. Sper ca si ceilalti sa inteleaga ca e nevoie de reduceri”, a declarat Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, dupa ce a vizitat o parte dintre standurile participantilor.

La randul sau, ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, dupa ce a consultat oferta unui hotelier, ca “preturile vor fi mai mici cu 12% in 2010”, informeaza NewsIn.

O parte dintre participantii la bursa de turism de la Mangalia au precizat ca reducerile, pentru anumite pachete, pot depasi aceste valori. Potrivit lui Vasilescu, anul viitor nu se va pune in nici un caz problema majorarii preturilor de cazare.

Ministrul Elena Udrea a facut publice si o parte din noutatile sezonului estival 2010, asa cum reies din noua lege a turismului, care va fi supusa dezbaterii publice saptamana viitoare. Astfel, hotelierii vor fi nevoiti sa isi tina deschise unitatile de cazare minimum cinci luni, in caz contrar riscand sanctiuni. Se vor acorda si facilitati fiscale, printre care se numara scutirea cu 50% la plata impozitului pe cladiri pentru cei care tin hotelurile deschise, scutirea pe impozitul reinvestit in cazul pensiunilor, facilitarea la obtinerea de fonduri europene destinate dezvoltarii activitatilor turistice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri