Contractul a fost semnat de József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air si August Wilhelm Henningsen, presedintele Consiliului Executiv al Lufthansa Technik.

Lufthansa Technik va furniza, pentru inca 10 ani, suportul tehnic al componentelor pentru intreaga flota Wizz Air, care va fi continuu extinsa de la 26 de aeronave, cat are in prezent, la 132 aeronovare Airbus A320 in 2017.

Prin intermediul Total Component Support TCS®, expertii Lufthansa Technik vor asigura flotei Wizz Air toate serviciile ce vizeaza componentele, de la definirea specificatiilor, la studii initiale de aprovizionare, la alocarea unei baze locale de reparatii, pana la repararea si mentenanta.

Noul contract prevede si continuarea asigurarii suportului tehnic pentru roti si sistemul de franare al aeronavelor ce fomeaza flota Wizz Air, la baza Lufthansa Technik din Frankfurt.

“Lufthansa Technik a fost o parte integranta a succesului nostru inca de la inceput. Serviciile sale de inalta calitate sunt indispensabile pentru mentinerea, la parametri maximi, a standardelor de incredere si de singuranta. Suntem incantati ca am reinoit aceasta cooperare.”- a declarat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Acordul incheiat recent continua colaborarea intre Lufthansa Technik si Wizz Air, demarata inca de la debutul operatiunilor Wizz Air, in 2004.
Pe langa suportul tehnic al componentelor, al sistemului de franare si al rotilor, Lufthansa Technik ofera si servicii de inginerie pentru intreaga flota Wizz Air, precum si mentenanta la subsidiara sa maghiara, Lufthansa Technik Budapesta.

Wizz Air a transportat in primele sase luni ale anului 720.000 de pasageri pe rutele din si catre Romania, in crestere cu 86% fata de perioada similara a anului trecut.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza a fost deschisa la Timisoara in februarie 2009.