Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low cost din Romania, isi extinde operatiunile din Bucuresti prin lansarea a trei rute noi spre Italia, catre Napoli, Catania si Bologna.
Prima noua destinatie este Napoli si va fi disponibila incepand cu 20 septembrie.

Aceasta va fi urmata pe 21 septembrie de Catania, iar o luna mai tarziu, pe 28 octombrie, va fi lansata cursa Bucuresti - Bologna/Forli.
In total, 13 rute Wizz Air vor face legatura intre Romania si un numar semnificativ de orase din Italia, acoperind aproape intreaga tara.

Noile rute vor fi operate fiecare, in prima faza, de doua ori pe saptamana.

“Prin introducerea noilor rute spre Catania, Napoli si Bologna/Forli, Wizz Air creeaza o legatura directa intre Bucuresti si aproximativ 150.000 de romani care locuiesc in regiunile Sicilia, Campania si Emilia Romagna, precum si o conexiune pentru italienii care calatoresc spre si dinspre Romania”, declara Natasa Kázmér, director de comunicare al companiei.

In primele 12 luni de la lansare linia low - cost estimeaza ca va transporta aproximativ 100.000 de pasageri, doar pe aceste noi rute. „In total, in aceeasi perioada, preconizam ca vom atrage un numar de aproximativ 830.000 de pasageri, pe rutele dintre Romania si Italia” a mai declarat oficialul Wizz Air.

In perioada sarbatorilor de iarna, Wizz Air va creste frecventa zborurilor din Bucuresti spre Bologna/Forli, Catania si Napoli la 3 zboruri pe saptamana. Pentru Milano/Bergamo frecventa va creste la 7 zboruri pe saptamana. Conform unor informatii recente, incepand cu 25 octombrie, compania va creste si frecventa rutei Cluj-Napoca - Roma/Fiumiciuno, zborurile devenind zilnice.

Wizz Air a transportat in primele sase luni ale anului 720.000 de pasageri pe rutele din si catre Romania, in crestere cu 86% fata de perioada similara a anului trecut.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza a fost deschisa la Timisoara in februarie 2009.

Principalul concurent al companiei ungare pe piata locala este Blue Air care in primele sase luni ale anului a transportat 540.000 de pasageri.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Grecia va permite mai multe zboruri de pasageri din UE, din 15 iunie
Setari Cookie-uri