“Incepand din 1 octombrie cursele vor fi operate cu o aeronava mai mica, un Saab, care este mult mai potrivita pentru conditiile pistei aeroportului sucevean”, a declarat, pentru Wall-Street, Gheorghe Racaru (foto), fostul sef al Blue Air si actualul director de strategie al grupului de firme detinut de omul de afaceri Nelu Iordache, din care face parte si compania low-cost.

Operatorul aerian a inaugurat la 15 iulie 2009, primele zboruri tur-retur de pe Aeroportul International "Stefan cel Mare" din Suceava catre Viena si Venetia, precum si spre Cluj-Napoca. “Datorita numarului mari de romani aflati in Italia si a investitorilor italieni din acea parte a tarii, pe ruta Venetia-Suceava si retur avem o cerere sporita , in timp ce numarul de pasageri pe cursa spre Viena este redus”, a mai declarat fostul sef Blue Air.

Blue Air este o companie cu capital 100% privat romanesc, fiind autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Operatorul a inregistrat o cifra de afaceri de 124,1 milioane euro in 2008 si estimeaza 170 de milioane euro pentru 2009.