Bernd Lembcke, vicepresedinte la Trump Organization, a sfatuit hotelierii clujeni cum sa treaca peste criza economica, fiind de parere ca acest domeniu trebuie sa beneficieze de anumite reduceri de taxe pentru a rezista pe timp de criza.
Pe de alta parte, Lembcke, managerul Mar-a-Lago Club din Florida, sustine ca, daca taxele sunt reduse, pot creste altele si masura sa aiba efecte negative asupra constribuabilului, transmite NewsIn.

“A scadea taxele nu sunt sigur ca e o solutie buna, pentru ca, daca scade o taxa creste alta, pentru ca e nevoie de un echilibru, iar in final contribuabilul plateste. O solutie ar fi o reducere a taxelor locale pe o perioada scurta pentru a incuraja o afacere. Sunt in unele tari taxe incurajatoare pentru persoane care erau in pericol de a-si pierde casa sau afaceri care erau in pericol de faliment. Eu cred ca asemenea taxe se pot introduce si pentru hotelieri”, a declarat Lembcke, in cadrul unei conferinte de presa la Cluj-Napoca.

Acesta a recomandat hotelierilor clujeni sa nu risipeasca bani in perioada de criza si a afirmat ca la clubul pe care il manageriaza a introdus masura concediului fara plata ca alternativa la concedieri.

“Trebuie sa te asiguri ca nu iti pierzi clientii, sa faci un efort sa le faci pe plac, sa comunici cu ei. Cauta o noua baza de business si, foarte important, sa ai grija la cheltuieli. Asta inseamna sa nu tai drastic din cheltuieli, nu poti sa tai cheltuielile cu personal prea mult, pentru ca atunci sufera calitatea muncii. Noi am cerut angajatilor sa isi ia doua saptamani de concediu fara plata, inclusiv eu am facut asta, iar toti au avut o reactie pozitiva. Aceasta este o solutie pentru ca, daca nu iei asemenea masuri, cineva isi va pierde locul de munca”, a afirmat Lembcke.

Totodata, in opinia omului de afaceri american, autoritatile locale trebuie sa se implice in gasirea de solutii pentru hotelieri, luand exemplul Clujului, unde turismul este in proportie de 90% cel de business.

„Este important ca guvernul, in unele moduri, sa intervina. Trebuie sa spun ca este prima mea vizita aici. Am auzit ca piata de turism este in bazata pe clasa de business, deci e limitata. Dar guvernul are datoria sa intervina, sa dezvolte mai multa industrie, pentru industria hoteliera, si sa faca studii cum sa atraga turisti de placere, pana isi revine piata de turism de business”, a afirmat vicepresedintele Trump Organization.

Referitor la criza economica de la nivel mondial, Lembcke sustine ca, in opinia miliardarului Donald Trump, situatia va stagna in 2010, insa isi va reveni ulterior.

„Domnul Trump zice ca 2010 va stagna, iar dupa aceea economia isi va reveni, peste tot in lume, iar in 2011 eu spun ca vom vedea luminita de la capatul tunelului. Domnul Trump mai spune ca cine are cash acum e rege, de aceea a achizitionat in ultimele sase luni deja doua terenuri de golf, in New Jersey si Washington. El cauta tot timpul noi oportunitati de a investi, insa acum investeste in ceva care poate aduce profit in viitorul apropiat”, a mai spus Lembcke.

Omul de afaceri american sustine ca regulile invatate de la miliardarul Donal Trump se refera in special la atentia pe care trebuie sa o dea unei afaceri. „Ce am invatat este, in primul rand, sa te intorci la inceput, vezi ce se intampla in jurul tau, sa ai grija la cheltuieli, nu delega procesul de achizitii. Domnul Trump cheltuie banii pentru ca vrea ce e mai bun, dar nu ii risipeste si asta am invatat de la el, e un talent pe care nu toti il au”, a spus Lembcke.

In ceea ce priveste posibilitatile de investitie din partea lui Donald Trump in Romania, Lembcke s-a aratat rezervat, dar a recunoscut ca este un „observator avansat” si ca va insista pe langa miliardarul american sa viziteze Romania daca va veni in Europa de Est.

„Domnul Trump spune intotdeauna sa fi cu ochii peste tot pentru ca sunt oportunitati peste tot, in special in piata in scadere. El cauta oportunitati, dar acest lucru e la nivel international, este in principiu implicat in piata imobiliara si cea de statiuni turistice. Speram sa vina pe aici, cand vine aici domnul Trump sau o parte a adjunctilor sai din New York eu cu siguranta ii voi incuraja sa viziteze Romania”, a mai spus vicepresedintele Trump Organization.

Bernd Lembcke a fost prezent in Cluj-Napoca marti si miercuri, fiind invitat la un eveniment organizat de Magna Consulting pentru hotelierii clujeni.

Pepe Petrina, presedintele Magna Consulting, consultant in domeniul de management hotelier, a declarat, in cadrul aceleasi conferinte de presa, ca firma sa colaboreaza cu Trump Organization de cinci ani, iar acum au ajuns sa recruteze personal pentru afacerile din New York si Florida.

„Recrutam in medie 40-50 de persoane pe an pentru Trump Organization pentru posturi de chelneri, asistent manager, la receptie, resurse umane etc. Training-ul se face de catre beneficiar. Romania e reprezentata in Trump Organization de 20 de persoane”, a afirmat Petrina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri