Linia aeriana low-cost Blue Air va introduce, incepand din vara anului viitor, cel putin trei noi rute in relatia cu Cipru, conform lui Gheorghe Racaru, directorul de strategie al grupului de firme detinute de omul de afaceri Nelu Iordache, din care face parte si Blue Air.
Astfel, compania cu tarife scazute va pozitiona inca 1-2 aeronave in Cipru. “Din vara vom introduce curse din Cipru catre Italia, Franta, Polonia si vom creste frecventa de operare pe Grecia”, a explicat Gheorghe Racaru (foto).

In prezent, transportatorul aerian opereaza trei rute in relatia cu Cipru: din Bucuresti spre Larnaca si Paphos, precum si o cursa intre doua destinatii din afara Romaniei, Paphos-Salonic. “Pe piata romaneasca avem o cota de piata de peste 70%, Cipru fiind si cea mai profitabila destinatie pe care am operat-o anul acesta”, a mai afirmat Racaru.

Singura compania de pe piata locala care mai zboara catre Cipru, este Tarom care opereaza curse spre Larnaca.

Blue Air este o companie cu capital 100% privat romanesc, fiind autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Operatorul a inregistrat o cifra de afaceri de 124,1 milioane euro in 2008 si estimeaza 170 de milioane euro pentru 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Setari Cookie-uri