Compania aeriana austriaca Austrian Airlines, preluata recent de grupul german Lufthansa si angajata intr-un plan de restructurare, va suprima 1.500 de posturi pana la finalul anului 2010, in loc de 1.000, cum anuntase anterior, urmand sa reduca personalul la 6.000 persoane, relateaza AFP.
Potrivit planurilor initiale de restructurare, compania Austrian Airlines (AUA), ce se confrunta cu mari datorii, trebuia sa disponibilizeze numai 1.000 de persoane. Compania vrea sa faca economii in special in sectorul de mentenanta, scrie NewsIn.

Astfel, toate activitatile ce depasesc cadrul mentenantei cotidiene in cadrul hangarului aeroportului din Viena (circa 300 persoane) urmeaza sa fie externalizate sau delocalizate.

"AUA trebuie sa devina profitabia cu un pret mai mic al biletelor", a declarat directorul AUA, Andreas Bierwirth.

Compania si-a redus deja personalul cu 3.000 de angajati in ultimii trei ani. Inainte de preluarea de catre Lufthansa, grupul austriac a luat mai multe masuri de austeritate, cu scopul de a realiza economii totale de 575 milioane euro in sase ani.

AUA a cerut recent furnizorilor sa scada preturile, pentru a contribui la redresarea companiei. Grupul spera sa realizeze, in acest fel, economii de 10 milioane euro, a declarat Bierwirth, care ameninta ca va da in judecata furnizorii, in cazul in care nu raspund cerintei AUA.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri