Zborurile spre Ancona vor fi operate de doua ori pe saptamana, in zilele de luni si vineri, in timp ce, catre Bari, compania va avea o frecventa de trei curse saptamanale, in zilele de marti, joi si duminica. Prin adaugarea zborurilor din Bucuresti, compania aeriana va avea 8 zboruri saptamanale spre Ancona (6 fiind operate de pe aeroportul din Timisoara) si 6 spre Bari (3 din Timisoara).

Noile zboruri vor fi operate cu aeronave de tip Saab 2000 cu o capacitate de 50 de locuri.

Compania aeriana de linie regulata Carpatair, a raportat in 2008 pierderi de 1,75 milioane euro (6,44 milioane lei) dupa ce in 2007 afisase un profit de 0,4 milioane euro (1,4 milioane lei), conform datelor publicate de Ministerul de Finante.

Fondatorul liniei aeriene Carpatair este omul de afaceri Nicolae Petrov, care a pus bazele si companiei Moldovian Airlines.

Carpatair opereaza zboruri regulate de pe 10 destinatii din Romania catre 10 destinatii in Italia - Torino, Milano, Verona, Venetia, Ancona,
Bologna, Florenta, Bari, Roma, Perugia, 3 destinatii in Germania - Munchen, Stuttgart, Dusseldorf, 1 destinatie catre Grecia, Atena si in Austria, Viena.

Pe piata aeriana de linie din Romania mai sunt prezente companii precum Air France-KLM, Tarom, Austrian Airlines, Malev, Czech Airlines si British Airways.