Perioada de stralucire maxima a Florentei a fost in secolele XIV - XV, mai ales pe timpul lui Lorenzo Il Magnifico, membru al familiei Medici, care i-a adus la curtea lui pe Brunelleschi (un maestru al arhitecturii renascentiste), pe Boticelli, Masaccio, Donatello, Michelangelo si Leonardo da Vinci.
Se spune ca, in fiecare an, doctorii trateaza nenumarate cazuri de “sindrom Stendhal”, o boala ce poarta numele celebrului scriitor francez care, uimit de grandoarea orasului, a suferit o depresie puternica. Veti gasi in Florenta urme ale civilizatiilor romane si etrusce, dar epoca in care orasul s-a dezvoltat cel mai mult a fost Renasterea. Perioada de stralucire maxima a Florentei a fost in secolele XIV - XV, mai ales pe timpul lui Lorenzo Il Magnifico, membru al familiei Medici, care i-a adus la curtea lui pe Brunelleschi (un maestru al arhitecturii renascentiste), pe Boticelli, Masaccio, Donatello, Michelangelo si Leonardo da Vinci.

Va trebuie macar o zi numai pentru a va plimba prin centrul istoric al orasului. Incepeti cu Domul, care are 500 de ani vechime si este al treilea ca marime din lume, dupa catedrala St. Peter din Roma si St. Paul din Londra. Aici puteti admira usile de bronz ale lui Ghiberti, aflate la Museo dell Opera del Duomo, cupola maiestuasa a domului lucrata de Brunelleschi si turnul cu clopot al lui Giotto. Ziua nu poate fi incheiata decat la Galleria degli Uffizi, unde majoritatea turistilor nu se pot dezlipi de Nasterea lui Venus, semnata de Boticelli. Galleria Uffizi are 45 de camere si 1.600 de tablouri. Traseul celei de-a doua zi incepe cu Galleria dell Accademia, unde se afla statuia lui David, lucrata de Michelangelo, continua cu frescele superbe din Cappela dei Magi din Palatul Medici si se termina la podul Ponte Vecchio peste raul Arno, vechi de 500 de ani, de unde puteti admira apusul soarelui. In a treia zi, vizitati cartierul Oltrarno, unde aveti ocazia sa admirati splendoarea Palatului Pitti (resedinta familiei Medici), gradinile Boboli, dar si magazinele de antichitati din zona. Palatul Pitti, cel mai mare din Florenta, a fost construit de familia Pitti in 1460 si vandut mai tarziu familiei Medici, care l-a modificat. In prezent, adaposteste mai multe muzee, cel mai vizitat fiind Galleria Palatina, ale carei camere sunt exact asa cum le-a lasat familia Medici. Nu trebuie sa ratati nici Santa Croce, cea mai mare biserica franciscana din lume, cunoscuta mai degraba pentru faptul ca aici se odihnesc Galileo, Michelangelo si multi alti artisti celebri.

Insa Florenta a fost descoperita de catre straini abia in secolul al-XVIII-lea, devenind o mecca a milioanelor de turisti care vin aici in fiecare an, atrasi de eleganta palatelor sale, de bogatia artistica si culturala si, evident, de apusul soarelui peste raul Arno. Florenta este doar o mica parte din cea mai frumoasa regiune a Italiei, Toscana, renumita pentru peisajele, vinurile si bucataria traditionala. Ce-ar trebui sa mai vedeti in Toscana? Montecatini Terme, una din cele mai vechi si mai cunoscute statiuni din Europa. Mergeti apoi in Pisa, pentru a admira Turnul Inclinat, iar dupa aceea la Siena, unul din cele mai fascinante orase medievale din Italia. Toscana este cea mai cunoscuta regiune din Italia in materie de vinuri, iar cu siguranta cel mai bun vin este Chianti. Pentru straini, vinul de Chianti se leaga de Toscana in acelasi mod in care gondolele se leaga de Venetia. Cea mai buna modalitate pentru a aprecia Toscana la adevarata ei valoare este sa mergeti cu masina prin regiune. Din cauza luptelor vesnice dintre orasele-stat din Toscana, acestea au fost construite cu o singura grija: apararea.

Zidurile imense de altadata constituie acum bariere pentru masini, astfel incat centrul vechi sa ramana o zona pietonala. Dar iata care sunt cele mai atragatoare orase din Toscana, cu exceptia Florentei, bineinteles. Cortona, cu pietele ei patrate si peisajele de la periferie, este orasul de deal caracteristic regiunii. Pienza este un mini-Vatican creat de Papa Pius al II-lea. San Gimignano este un Manhattan al Renasterii, cu turnurile sale pana la cer, o priveliste senzationala noaptea. Siena este un oras vechi, plin de studenti, unde toate strazile duc in Il Campo, catalogata de Montaigne drept cea mai frumoasa piata din lume.

Ofertele agentiilor de turism

• Bon Voyage – circuit 9 zile Italia - 425 euro/pers. Tariful include: doua nopti cazare Budapesta, patru nopti cazare Montecatini Terme, doua nopti cazare Venetia, la hoteluri de trei stele cu mic dejun, transport cu autocarul. Se viziteaza: Venetia, Florenta, Pisa, Siena, Roma, Padova, Bologna.
• CMB Travel – circuit 7 zile Italia – 1.130 euro/pers. Tariful include: bilet de avion, patru nopti cazare la Roma, doua nopti cazare la Florenta, o noapte la Venetia, la hoteluri de trei stele cu mic dejun, trei cine, transport cu autocarul in Italia, intrarile la obiectivele turistice. Se viziteaza: Roma, Assisi, Siena, Florenta, Padova, Venetia.
• Atlantic Tour – city-break 525 euro/pers. Tariful include: bilet de avion Bucuresti-Florenta, trei nopti cazare cu mic dejun la hotel Ambasciatori***.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri