DAAS Romania, companie care activeaza pe piata de echipamente si utilaje pentru industria hoteliera si retail, a inregistrat o scadere de circa 20% a vanzarilor de echipamente HoReCa in primele noua luni ale anului, potrivit datelor furnizate de companie.
Furnizarea de echipamente pentru industria hoteliera reprezinta circa 30% din cifra de afaceri a companiei. “In primele noua luni ale anului am inregistrat o cifra de afaceri de 7,5 milioane euro si un profit operational de circa 5%”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniel Mocanu (foto), director general DAAS Romania.

Desi in luna mai reprezentantii compaiei estimau o crestere de circa 25% a cifrei de afaceri in 2009, pana la 25 milioane euro, din cauza crizei, estimarile au fost reconsiderate. “Atunci cand am facut preconizarile initiale ne-am bazat pe contractele care erau deja semnate, dar, intre timp, proiectele au fost amanate pentru 2010. In conditiile actuale, urmarim sa mentinem nivelul cifrei de afaceri la 20 de milioane euro, niveul din 2008, dar este posibil chiar sa scada”, a mai spus seful Daas Romania.

De asemenea, compania vizeaza ca in 2010 sa atinga o cota de piata de 25% pe piata echipamentelor pentru frig comerical, market share-ul actual fiind de 21%.

In plus, pentru perioada 2009–2013, DAAS Romania are drept obiective intrarea pe pietele de profil din Europa de Est si Sud-Est, in tari precum Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria si extinderea domeniilor de activitate, mai exact patrunderea pe segmentele de patiserie, cofetarie, panificatie si prelucrarea carnii.

Reprezentantii companiei declarau la inceputul anului ca vizeaza atingerea unei cote de piata de 40% in calitate de furnizor de echipamentele HoReCa si 25% pentru sectorul de retail.

Anul trecut, cifra de afaceri a furnizorului a fost de circa 20 milioane de euro, in usoara crestere fata de cele 19 milioane inregistrate in anul 2007.

Compania DAAS activeaza pe piata locala de 15 ani si este unul dintre principalii jucatori in domeniile solutiilor si echipamentelor destinate sectoarelor HoReCa si retail din Romania.

Totodata, furrnizorul de echipamente este unic importator in Romania al grupului Epta, pentru frig comercial, Cefla in ceea ce priveste rafturile pentru spatii comerciale, Ubert, Mareno, Fruilinox, Oem, Lainox (echipamente bucatarii profesionale), Frigomeccanica (baruri profesionale) si Piazza (accesorii pentru bucatarie).

DAAS a furnizat echipamente de bucatarie pentru unele dintre cele mai cunoscute lanturi de fast- food-uri: Spring Time, KFC, Pizza Hut. De asemena, printre partenerii companiei se numara Real, Cora, Auchan, Billa, Mega Image/Delhaize, Primavara, InterEx, Unicarm si Carrefour Express.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri