Aeroportul din Targu Mures are nevoie de investitii de 300 mil. euro

Directorul aeroportului „Transilvania” din Targu Mures, Stefan Runcan, a declarat ca exista proiecte de imbunatatiri si extindere a aeroportului in valoare de aproape 300 milioane de euro.
„In momentul de fata avem clar definite trei proiecte, respectiv partea de infrastructua, pista, cale de rulare estimat la 54 de milioane de euro, 12 milioane pentru zona cargo si paltforma multimodala, estimata la 240 de milioane de euro, datorita nevoii de colaborare dintre facilitatile de transport – autostrada – cale ferata. Speram sa fie cel mai important aeroport din zona Transilvaniei datorita pozitiei geostrategice si a faptului ca nu necesita modificari deosebite si se poate conexa facil la alte forme de locomotie, creeaza o accesabilitate deosebita, noduri de autostrazi si pe partea cealalta calea ferata”, a declarat Runcan, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca proiectul de 300 de milioane de euro va fi inceput anul viitor si pe langa banii de la buget vor mai fi atrase si alte sume.

„Odata cu terminarea acestei etape, care este una de termen scurt, incepem cu 2010 la un program mai mare, programul pe termen lung, activitatea de mai mare anvergura, ceea ce inseamna si modificari deosebite in ceea ce priveste infrastructura de aeroport, pista, cale de rulare si alte facilitati precum platforma multimodala, zona cargo. Sunt in diferite stadii de proiectare. Odata cu achizitionarea terenurilor sper sa solutionam toate aspectele financiare pentru ca nu bazam doar pe aportul CJ Mures ci avem sperante in parteneriate si surse de la comunitatea europeana”, a declarat Runcan.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, in subordinea caruia se afla aeroportul, Lokodi Edita Emoke, a spus ca, dupa atatea investitii, spera sa fie si pasageri.

„Dupa ce in 2007 am predat aerogara noua ne-am dat seama ca este insuficient spatiul si ca ne trebuie o prelungire la partea de sosiri. Avem dotari noi, chiar si pentru interventii in caz de necesitate, aparatura noua pentru decolarea si aterizarea in conditii de siguranta, avem o zona de garare pentru avioanele care doresc sa ramana la sol pentru cateva zile si incepem achizitionarea terenurilor pentru prelungirea pistei de la 2,6 la 4 km pentru a permite aterizarea si a avioanelor mari. Operatorii sunt interesati, dar daca oamenii de afaceri vor conlucra cu CJ si vom putea asigura acele fonduri pe care le solicita operatorii low-cost pentru promovarea regiunii, vom avea mult mai multi turisti”, a spus Lokodi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri