Profitul net a crescut la 184 milioane euro, sau 40 centi/actiune, de la 149 milioane euro, sau 32 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Analistii prevedeau, in medie, o pierdere trimestriala de de 21 milioane euro, informeaza NewsIn.

Lufthansa preia companiile aeriene mai slabe pentru a-si majora cota de piata, in contextul in care criza economica mondiala a redus traficul aerian. Companiile aeiene vor inregistra pierderi de pana la 11 miliarde dolari in acest an, dupa ce au redus preturile ca sa atraga clienti, a anuntat Asociatia Internatioanla a Transportului Aerian (IATA).

Compania germana a anuntat ca se asteapta ca al patrulea trimestru sa fie unul dificil.

"In ciuda semnalelor de revenire economica, piata industriei aeriene ramane foarte tensionata. In acest mediu dificil, grupul Lufthansa estimeaza in continuare o scadere masiva a veniturilor si o scadere a rezultatelor anuale", a declarat directorul executiv Wolfgang Mayrhuber.

Veniturile Lufthansa au scazut in trimestrul III cu 10,7%, la 4,74 miliarde euro, chiar daca numarul de pasageri a scazut cu 17,1%. Divizia cargo a transportat un volum de marfuri in scadere cu 6,3% in perioada analizata si va inregistra rezultate anuale negative, a precizat Mayrhuber.

In ceea ce priveste transportul de pasageri, grupul a redus numarul de zboruri cu 5,7% si a diminuat capacitatea cu 1,9%.

"Al treilea trimestru este usor peste asteptari, insa al patrulea trimestru va fi mai rau. Perspectivele sunt ceva mai pesimiste", a comentat Yan Derocles, analist in cadrul Oddo Securities.