Romania ar trebui sa aiba in continuare un Minister al Turismului, o autoritate care sa se ocupe de promovarea destinatiilor turistice autohtone, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.
"ANAT a propus asociatiilor si patronatelor din turism sa sustina ca Romania sa aiba in continuare un Minister al Turismului, deoarece nu este nevoie de o alta forma de promovare. De 19 ani auzim ca turismul este o prioritate pentru fiecare guvern in parte, insa pana la acest minister nu s-a concretizat nimic", a spus Corina Martin, citata de NewsIn.

De asemenea, aceasta a precizat ca una dintre propunerile ANAT, una dintre prevederile legii turismului, este prima de incoming, pentru acele agentii care au contracte cu agentii externi si aduc turisti straini in Romania.

"Se va acorda o prima de incoming, care sa stimulzeze exact agentiile care au contracte cu agenti de turism externi si care aduc turisti in tara", a mentionat Corina Martin.

Presedintele ANAT a mai spus ca se formuleaza criteriile pentru licentierea agentiilor de turism, astfel incat cei care organizeaza excursii sa fie licentiati de Ministerul Turismului.

"In Romania oricine poate sa organizeze excursii fara a apela la agentiile de turism. Legea prevede ca doar agentii economici sa se ocupe de astfel de servicii turistice, pentru cei care nu sunt licentiati exista o serie de contraventii", a precizat Martin.

Ministrul interimar al turismului, Elena Udrea, a declarat ca proiectul privind Legea Turismului va fi finalizat pana maine, iar joi va fi supus dezbaterii publice pentru 30 de zile, inainte de a fi inaintat Parlamentului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Corina Martin, inlocuinta de la sefia Asociatiei Litoral-Delta Dunarii
Setari Cookie-uri