Dupa ce, in septembrie, a devenit prima femeie director general al unui hotel de cinci stele din Capitala, Sonia Nastase pluseaza si isi propune ca, in 2010, sa readuca Howard Johnson Grand Plaza Bucuresti pe trendul ascendent pe care l-au traversat hotelurile bucurestene pana in toamna lui 2008.
Obiectivul lui Nastase este sustinut de rezultatele pe care hotelul le-a inregistrat incepand din luna septembrie. “Septembrie a fost prima luna in care s-a observat un usor reviriment. Chiar daca am avut un grad de ocupare de doar 60% fata de 80% in septembrie 2008, comparativ cu lunile precendente, este o crestere”, a declarat, pentru Wall-Street, Sonia Nastase (foto).

In aceste conditii, noul director general al Howard Johnson Bucuresti isi propune majorarea cifrei de afaceri in 2010. “Anul acesta estimam o cifra de afaceri de 9 milioane euro, in scadere cu 31% fata de 2008. Pentru 2010 imi propun sa ma apropii, pe cat posibil, de rezultatele din anii anteriori”, a mai spus Sonia Nastase.

Ea considera ca piata va reincepe sa creasca incepand din iunie 2010. ”Primele 6 luni vor fi mai dificile, insa din iunie, si mai pregnant din septembrie 2010, piata hoteliera locala isi va reveni”, a mai spus Nastase.

Hotelul din centrul Capitalei a raportat in primele 9 luni ale anului o cifra de afaceri de 6 milioane euro si un profit operational de 20%. “In primele noua luni tarifele au scazut cu peste 30%, insa, din septembrie au inceput sa creasca, spre o valoare fireasca a acestei perioade. Nu cred insa, ca piata locala va reveni vreodata la preturile din anii trecuti, cand o camera in Bucuresti se vindea si cu 400 de euro”, afirma sefa Howard Johnson, care estimeaza un grad mediu de ocupare de 50% pentru Howard Johnson in 2009.

Pe fondul unui declin de pana la 30% al cererii pe piata bucuresteana, hotelul a introdus, in primele noua luni ale anului promotii acordate clientilor. “Strategia noastra a fost de a include in pachetele turistice servicii suplimentare. Le-am oferit clientilor vouchere la diverse outlet-uri ale hotelului: discounturi la masaj, la restaurant si internet gratuit”, explica Nastase.

Chiar si asa durata medie a sejurului a scazut de la 2,14 nopti in 2008 la 2 nopti anul acesta.

Howard Johnson Grand Plaza Bucuresti are in prezent un numar de 250 de angajat, fata de 270 cat avea la inceputul anului. „Nu am recura la concedieri , insa ne-am pro¬pus sa inghetam temporar dezvoltarea schemei de posturi la nivelul hote¬lului”, declara Sonia Nas¬tase care adauga ca din 2010 angajtii Howard Johnson vor beneficia de noi programe de training.

Sonia Nastase, 37 de ani, a preluat conducerea operatiunilor hotelului luna septembrie, inlocuindu-l pe britanicul Peter Craig Martin. Sonia Nastase este prima romanca ce conduce un hotel de cinci stele din Capitala, pentru un mandat de doi ani, cu pozibilitate de prelungire. “Daca dupa cei doi ani de mandat voi primi o oferta pentru a conduce un hotel din afara Romaniei, o voi lua in considerare”, a mai spus Sonia Nastase.

Grand Plaza Hotel, compania care detine hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucuresti, a avut o cifra de afaceri neta de 52,4 milioane lei in 2008, si o pierdere neta de 2,5 milioane lei potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finante.

Lantul Howard Johnson face parte din grupul Wyndham cel mai mare francizor mondial din domeniul turistic. Celelalte marci ale grupului sint Days Inn, Travelodge, Ramada, Knights Inn, Super 8 Motel si Wingate Inn.

CV Sonia Nastase

• octombrie 2005 - septembrie 2009 - director de dezvoltare al firmei de consultanta Trend Hospitality
• iunie 2003 - octombrie 2005 - director de vanzari si marketing al Howard Johnson Grand Plaza Hotel Bucuresti
• august 1997 - iunie 2003- manager in departamentul de vanzari al Athenee Palace Hilton Bucuresti
• 1996-1997- organizator de evenimente si expozitii in cadrul Sofitel


Howard Johson Grand Plaza Hotel, in cifre

Deschis in februarie 2004, dupa o investitie de 30 milioane euro
• 285 camere si apartamente
• 9 sali de conferinte cu capacitati intre 10 si 350 de locuri
• Cifra de afaceri 2008 - 13 milioane euro
• Estimare cifra afaceri 2009 – 9 milioane euro

Citeste si: Piata hotelurilor de cinci stele: Recrutez manager roman


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri