Compania aeriana KLM Royal Dutch Airlines va fi prima companie aeriana din lume care va face o demonstratie de zbor folosind o combinatie bio-kerosen.
Zborul va avea loc pe 23 noiembrie fiind operat cu un aparat Boeing 747. Unul din motoarele avionului va functiona cu un amestec de 50% carburant bio si 50% kerosen traditional.

"Acesta este un pas important catre o industrie aviatica pe care sa ne-o putem permite din punct de vedere ecologic", a spus presedintele si CEO al KLM, Peter Hartman.

"In anii urmatori, industria aeriana va fi in mare masura dependenta de disponibilitatea carburantilor alternativi in demersul sau de reducere a emisiilor de dioxid de carbon", a declarat Jan Ernst de Groot, director KLM.

Potrivit studiilor, biocombustibilul ales reduce emisiile de dioxid de carbon cu pana la 80%. In plus, aeronavele nu trebuie modificate pentru a putea rula pe combustibili bio.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F