Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a numit un director nou la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, inlocuindu-l din functie pe Cristian Pavalasc, transmite corespondentul NewsIn.

Astfel, potrivit ordinului nr. 1139, in functia de director general si presedinte al Consiliul de Administratie a fost numit Gheorghe Sutu.
Consiliul Judetean Constanta, proprietar a 20% din actiunile aeroportului, a avut o reactie dura la aflarea vestii.

„Directorul general demis de dl. Radu Berceanu in cursul zilei de astazi se afla in concediu medical acordat in mod legal dupa ce in luna septembrie a suferit o interventie chirurgicala ce necesita o perioada lunga de recuperare. Conform Codului Muncii, demiterea unei persoane aflate in concediu de odihna sau medical este ilegala si constituie abuz din partea celui ce dispune aceasta masura. In cazul de fata, rezilierea contractului de management in perioada in care managerul se afla in concediu medical este, de asemenea, ilegala si considerata abuz”, spune Cristian Moldovanu, reprezentantul CJC in AGA.

Consiliul Judetean Constanta, in calitate de actionar la S.N. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu S.A. ii atrage atentia domnului Radu Berceanu ca nu va accepta ca societatea sa suporte eventualele despagubiri stabilite de instantele de judecata in cazul in care directorul general demis va decide sa se adreseze justitiei. Totodata, avand in vedere ilegalitatea Ordinului de demitere, reprezentantul Consiliului Judetean Constanta in Adunarea Generala a Asociatiilor va vota impotriva acestei masuri.

„Consideram ca Ordinul emis astazi de domnul Radu Berceanu are motivatii pur politice (fara a tine cont de criteriile de performante) de vreme ce un raport preliminar arata ca la data de 31 octombrie 2009 fusesera inregistrati cu 9% mai multi pasageri dec]t in tot anul 2008, adica o crestere de trafic intr-un an de criza", a mai spus Moldovanu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Dosarul pentru extradarea lui Radu Mazare a fost trimis in Madagascar