Romania se numara printre cele cinci tari din Uniunea Europeana care nu indeplinesc, pentru moment conditiile, pentru ca cetatenii lor sa calatoreasca fara viza in Statele Unite, au anuntat autoritatile americane, scrie 9AM.
Departamentul pentru Securitate Nationala al SUA spune ca cinci tari ale Uniunii Europene - Bulgaria, Cipru, Grecia, Polonia si Romania - nu indeplinesc conditiile americane pentru a beneficia de programul Visa Waiver. Fiecare dintre cele cinci tari sunt intr-o situatie cumva diferita, dar problema este ca sunt indeplinite criteriile, afirma Departamentul Securitatii Nationale, care nu poate aprecia care sau daca vreuna dintre cele cinci tari va indeplini conditiile in viitorul apropiat.

Acesta este si cazul Romaniei, confirma asistentul pentru Europa al secretarului de stat, Philip Gordon: "Programul Visa Waiver este foarte clar, este bazat pe criterii. Dorim sa ajungem la momentul in care romanii sa poata calatori in SUA fara vize, dar aceste criterii includ probleme ca ratele de refuz pentru vize si impartasirea de date, iar romanii mai au de lucru pentru a indeplini aceste criterii".

Romania a avut o rata de refuz a vizelor SUA de 26,3% in anul fiscal 2009, in crestere cu 1,3% fata de anul precedent, in conditiile in care acest indicator este cel mai mare obstacol pentru intrarea in programul Visa Waiver, prin care se elimina obligativitatea vizelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri