Transportatorul aerian Carpatair, detinut de omul de afaceri Nicolae Petrov, a semnat un contract de leasing pentru achizitionarea a trei avioane de tip Fokker 70 in configuratie de 72 de locuri.
Achizitia celor trei aeronave face parte din strategia pe termen mediu a companiei Carpatair, care urmareste modernizarea flotei si accesarea unor rute si piete noi.

Aeronavele nou achizitionate vor fi utilizate atat pe destinatiile interne, cat si pe cele externe, cu operare atat din hub-ul de la Timisoara, cat si din Bucuresti si de pe alte aeroporturi din tara.

Prima aeronava din seria contractata va fi preluata in luna decembrie 2009, celelalte doua urmand a fi livrate in lunile februarie si martie 2010.

Configuratia aeronavelor este de 72 de locuri - 12 Business class (C) si 60 locuri Economy (Y). Cei mai mari operatori de aeronave de tip Fokker 70 din Europa sunt KLM si Austrian Airlines.

„Achizitia aeronavelor de tip Fokker 70 ne ofera posibilitatea accesarii de piete si rute noi, unde capacitatea Fokker-ului 100 este prea mare. In plus, operarea aeronavelor Fokker 70 ne va permite reducerea costurilor operationale pe anumite rute cu pana la 20%. In programul de iarna 2009, aeronavele vor opera pe rutele existente, iar incepand cu lunile martie-aprilie 2010 vom lansa si rute noi pe care le vom opera exclusiv cu aeronavele Fokker 70”, declara Nicolae Petrov, presedinte si CEO al Carpatair.

In prezent, Carpatair opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamana, catre 30 de destinatii din 6 tari.

Carpatair este cel mai mare operator aerian pe relatia Romania - Italia, oferind cel mai mare numar de destinatii din cele doua tari, cate 10 din fiecare tara, precum si cel mai mare numar de frecvente - 94 pe
saptamana.

Compania dispune de o flota compusa din 15 aeronave de tipul Saab 2000 (50 locuri) si Fokker 100 (105 locuri), la care se mai adauga cele 3 aeronave F70 (72 locuri) achizitionate acum.

Din octombrie 2009, Carpatair si-a extins oferta din Bucuresti prin lansarea a doua destinatii directe: Bari si Ancona, ambele in Italia, iar din 7 decembrie 2009 mai inaugureaza si servicii directe Venetia - Budapesta in parteneriat de tip code share cu operatorul aerian maghiar Malev Hungarian Airlines.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F