Carpatair, companie aeriana full-service cu baza la Timisoara, lanseaza, incepand din 7 decembrie 2009, zboruri directe pe relatia Venetia - Budapesta.
Noua ruta va fi operata cu o frecventa de 10 zboruri pe saptamana, folosind aeronave de tip Saab 2000 de 50 de locuri.

Venetia si Budapesta sunt piete traditionale pentru Carpatair de peste 10 ani. Prin lansarea noului zbor direct Venetia - Budapesta transportatorul isi extinde prezenta pe cele doua aeroporturi suplimentand cu inca 10 zboruri saptamanale cele 20 zboruri deja existente (6 zboruri saptamanale Venetia - Timisoara si 14 zboruri in code share cu Moldavian Airlines pe relatia Budapesta - Chisinau).

Zborul Venetia - Budapesta va fi operat in parteneriat de tip code share cu Malev Hungarian Airlines, Carpatair avand calitatea de operating carrier, iar Malev - de marketing carrier.

Prin aceasta colaborare se va asigura continuitatea serviciilor oferindu-se clientilor atat posibilitatea de a calatori intre Venetia si Budapesta, cat si oportunitatea multiplelor conexiuni spre diverse destinatii europene prin hub-ul Malev de la Budapesta.

„Zborul Venetia - Budapesta se incadreaza in planul de dezvoltare regionala a Carpatair care are ca obiectiv valorificarea prezentei constante si de durata a companiei pe diferite destinatii europene. Zborul direct Budapesta – Venetia s-a concretizat ca urmare a retragerii companiei partenere Malev Hungarian Airlines de pe aceasta ruta. Avand in vedere ca aeronavele companiei noastre au operat aceasta ruta in parteneriat wet lease (inchiriere aeronava serviciu complet) pentru compania Malev, preluarea zborurilor respective este ceva firesc, pasagerii fiind deja familiarizati cu produsul Carpatair, cu aeronavele noastre, precum si calitatea serviciilor la bord”, a declarat Nicolae Petrov, presedinte si CEO Carpatair.

Alte demersuri realizate de Carpatair in cadrul strategiei de dezvoltare pe termen mediu sunt lansarea in toamna acestui an a doua noi rute pe Italia (Bucuresti – Bari si Bucuresti - Ancona) cu o frecventa de 3 si respectiv 2 zboruri/saptamana, precum si largirea flotei cu 3 avioane Fokker 70, cu o capacitate de 72 de locuri.

Carpatair este cea mai mare companie aeriana regionala din Europa de Sud-Est (opereaza in principal pe piete regionale de nisa).

In prezent, Carpatair opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamana, catre 30 de destinatii din 6 tari.

Carpatair este cel mai mare operator aerian pe relatia Romania - Italia, oferind cel mai mare numar de destinatii din cele doua tari (10 din/in fiecare tara), precum si cel mai mare numar de zboruri - 94 pe saptamana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri