Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Romania si din centrul si estul Europei, va intra pe piata letona prin lansarea a trei rute din Riga, incepand cu 28 martie 2010, catre Londra Luton, Oslo Torp si Turku.
De asemenea, incepand din martie 2010, Wizz Air va opera noi curse din Praga catre Bari si din Budapesta catre Turku.

In acelasi timp, operatorul aerian a anuntat ca va inceta operarea rutei Budapesta - Paris Beauvais, incepand cu 11 ianuarie 2011.
Wizz Air a transportat peste 7,6 milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

Flota companiei este compusa in prezent din 26 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de pe 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia.

Cea de-a 11-a baza operationala a fost deschisa la Praga, pe 27 iunie 2009.

Wizz Air va continua sa se dezvolte si in Romania, urmand ca in viitor sa fie anuntate noi planuri pentru extinderea retelei de zbor. „Suntem increzatori ca cea de-a treia aeronava alocata bazei din Cluj-Napoca ne va intari in continuare pozitia pe piata”, a declarat György Abrán, director comercial Wizz Air.

In perioada ianuarie-octombrie, Wizz Air a transportat din si spre Romania aproximativ 1,4 milioane de pasageri, cu 85% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Wizz Air opereaza in prezent 31 de rute din si catre Romania, ajungand la 230 de zboruri saptamale in septembrie.

Compania a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008.

Cea de-a treia baza a fost deschisa la Timisoara in februarie 2009.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri