Mai multe mii de salariati ai British Airways au votat pentru declansarea unei greve, ce ar putea obliga compania aeriana britanica sa anuleze sute de zboruri in perioada sarbatorilor de iarna, relateaza NewsIn.
Greva ar putea aduce costuri de 50 milioane lire sterline (55,5 milioane euro) companiei aeriene, reprezentand incasari mai mici si rambursari de bilete, estimeaza analistii.

Potrivit unui reprezentant al sindicatului Unite, greva va avea loc timp de 12 zile incepand cu 22 decembrie.

Declansarea grevei a fost aprobata de 92,5% dintre votanti, implicand 13.000 de salariati ai BA. Cauza declansarii conflictului de munca este reprezentata de un conflict intre sindicate si conducerea companiei in legatura cu un proiect de concedieri si de modificare a conditiilor de lucru.

British Airways doreste ca trei sferturi din personal sa accepte o majorare salariala cuprinsa intre 2% si 7% in acest an, in schimbul inghetarii salariilor in 2010 si trecerii la un program redus de lucru pentru 3.000 de salariati. De asemenea, pe anumite zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow din Londra, echipajele ar urma sa fie reduse.

British Airways, care a incheiat luna trecuta un acord de fuziune cu grupul spaniol Iberia, pierde 1,5 milioane de lire pe zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri